FLIXONASE® OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

FÅ DE SVAR, DU HAR BRUG FOR

Når du kender med svarene på dine spørgsmål om allergi, kan du bedre hjælpe dig selv og andre.

 • FLIXONASE® er en næsespray der virker direkte i næsen og hæmmer 6 typer af inflammatoriske stoffer der udløser allergiske symptomer. FLIXONASE® indeholder fluticasonpropionat.

  Da det er en næsespray, virker FLIXONASE® direkte i næsen, og optages kun minimalt i resten af kroppen.

 • For det første skal FLIXONASE® bruges regelmæssigt for at virke bedst. Virkningen indtræder ikke omgående – som regel optræder den maksimale effekt efter 3-4 dages behandling med regelmæssig brug.

  Du kan bruge FLIXONASE® til at forebygge symptomer, hvis du ved, at du vil komme i kontakt med ting, der udløser din allergi.

  Husk at tage i betragtning, at det kan tage FLIXONASE® 3-4 dage at opbygge sin maksimale effekt.

 • Den anbefalede dosering til voksne over 18 år og op er to pust i hvert næsebor én gang om dagen, helst om morgenen. Den maksimale daglige dosis må ikke overskride fire pust i hvert næsebor.

  Vær venligst opmærksom på, at minimumsalderen for brug af FLIXONASE® er 18 år.

  Hvis en forbedring ikke ses efter 7 dages behandling, bør behandlingen stoppes og lægen kontaktes. 

  Hvis der efter 7 dages behandling ses en forbedring af symptomerne, men de ikke er tilstrækkeligt kontrolleret, bør lægen kontaktes.

 • Hvis du går glip af en dosis, skal du bare bruge din almindelige dosis dagen efter. Du skal ikke tilføje en ekstra dosis for at indhente det tabte.

 • FLIXONASE® bruges til forebyggende behandling af høfeber og helårssnue. Hvis du oplever stærke smerter i ansigtet, har tykt næseudflåd eller tror, du har fået en bihuleinfektion skal du stoppe brugen af FLIXONASE® og søge læge. Din læge vil tage stilling til, om du har brug for en anden type behandling.

 • FLIXONASE® giver lindring af en lang række allergier. FLIXONASE® hjælper på udendørsallergener som ukrudtspollen, græspollen, træpollen og svampesporer. Det hjælper også mod indendørsallergener fra dyr, husstøvmider og svamp.

 • De følgende persontyper bør ikke bruge FLIXONASE® eller bør tjekke med deres læge først:

  Vær særligt opmærksom og tjek med dine læge før du bruger FLIXONASE®:

  Hvis du har feber, er forkølet eller er blevet diagnosticeret med en bihuleinfektion.

  Hvis du lige er blevet opereret i næsen eller har beskadiget den, eller hvis du har sår i næsen.

  Hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid.

  Hvis du ammer.

  Hvis du bruger ritonavir (en medicin der bruges til behandling af HIV), medmindre din læge har sagt god for det.

  Hvis du bruger ketoconazol (der anvendes til behandling af svampeinfektioner).

  Hvis du bruger andre typer medicin med corticosteroider – det kan dreje sig om visse cremer mod eksem, astma inhalatorer, piller, indsprøjtninger, næsespray eller øjen- eller næsedråber.

  Personer under 18 år må kun bruge FLIXONASE® efter aftale med en læge.

 • Hvis du er 18 år eller over og har brugt FLIXONASE® regelmæssigt i seks måneder, skal du konsultere din læge, før du fortsætter din daglige brug af FLIXONASE®.

  Hvis en forbedring ikke ses efter 7 dages behandling, bør behandlingen stoppes og lægen kontaktes. 

  Hvis der efter 7 dages behandling ses en forbedring af symptomerne, men de ikke er tilstrækkeligt kontrolleret, bør lægen kontaktes.

 • Det kan være fristende at holde op med at bruge FLIXONASE®, når du begynder at føle dig bedre tilpas. Det er vigtigt at blive ved med at bruge FLIXONASE® dagligt så længe allergener som pollen, svampe, husstøvmider eller dyr bliver ved med at genere dig.